Agrovisio’dan herkese Merhaba!

Published by Caner CALIK on

Agrovisio olarak biz tüm yıl boyunca tarım alanlarını multispektral uydu görüntüleri aracılığıyla izlemekteyiz. Bu görüntüler tescilli AI algoritmalarımızla sınıflandırarak tarladaki ürünü ve bu ürünün verimini tahmin etmektedir. Tarladaki mahsüllerin büyümesini izleyerek çiftçilerimizin ürünlerinde yaşanan sorunları anlık olarak belirler bu sorunlara doğru zamanda müdahale edilmesine olanak sağlar. Ayrıca tarlada hasadın ne zaman gerçekleştiğini yüksek oranda doğrulukla(%99) tespit ediyoruz. Bu şekilde de tarımsal gıda tedarikçilerinin ürün fiyatlaması için öngörü oluşturmasını sağlıyoruz.

Tarlaların performanlarını her sezon takip ederek değerlendiren Agrovisio, büyük üreticilerin çiftçilerden kiraladığı tarlalardan maksimum verim alması için doğru tarla önerilerinde bulunmaktadır.

Cargill ve Türkiye Tarım Bakanlığı da dahil olmak üzere Agrovisio’nun müşterileri, mısır ve pamuk gibi tek yıllık tarla bitkilerinin ekili alanları ve bu alanların hasat durumlarını %99 doğrulukla tespit edebildiği için elde edilen sonuçlardan oldukça memnun.

Rasim Caner ÇALIK

Kurucu Ortak ve CTO

Categories: Genel

1 Comment

Bir WordPress yorumcusu · 09/08/2020 at 18:33

Merhaba, bu bir yorumdur.
Yorum moderasyonuna başlamak, düzenlemek ve silmek için lütfen yönetim panelindeki yorumlar bölümünü ziyaret edin.
Yorumcuların avatarları Gravatar üzerinden gelmektedir.

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *