Agrovisio tarımsal üretimi nasıl takip ediyor ?

Published by ezgi ışık on

Agrovisio çiftçiye, tarımsal üreticiye nasıl yardım eder?

Tarımsal üretimin yatsınmaz önemine rağmen, tarımsal üreticilerin ve çiftçilerin geliri tarım dışı sektörlerle kıyaslandığında ortalama %40 daha düşük. Düşük karlılık ve yüksek risklerse çiftçilerin tarım arazilerini terk etmesine, kırsaldan kentlere kitlesel göçlerin yaşanmasına sebep oluyor. Genel arz açısından bakıldığında, bu sorunlar gıda güvenliğini de doğrudan etkiliyor. Çiftçilerimize daha verimli bir üretim fırsatıyla birlikte önemli bir risk yönetim aracı sunarak emeklerinin karşılığını maddi olarak da almalarına yardımcı oluyor; çiftçinin tarımdan kopmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Örnek uygulamalarımız, karlılığı %15’in üzerinde arttırabildiğimizi gösteriyor.

Agrovisio’da, multispektral uydu ve drone görüntülerinin makine öğrenmesi ve uzaktan algılama teknikleriyle işleyerek tarımsal üretimi tarla tarla takip ediyoruz. Zirai bilgi ile makine öğrenmesi uzmanlık alanlarını disiplinler arası bir çalışma ile buluşturarak makro ve mikro ölçekte üretim takibi gerçekleştiriyoruz.

Tarlalar için kesintisiz uydu takibi!

Çiftçilerimiz mobil uygulama veya web platformumuz üzerinden uydu görüntülerine erişiyor, tarlasındaki gelişimi ve sorunları platformumuz üzerinden kontrol edebiliyor. Kendi tarlasının yanı sıra tüm köyü de uydudan gözlemleyip karşılaştırabiliyor. Tarla özelinde ek bir alt yapı çalışması olmaksızın uydu görüntüleri ve yapay zeka kullanılarak yapılan zirai analizlerden faydalanabiliyor.


Ayrıca, her yeni uydu görüntüsü ile elde edilen veri noktaları tarlanın tarihsel gelişimini ve fenoloji boyunca durumunu daha detaylı olarak bize gösteriyor.

Böylece bitki sağlığı, su stresi ve daha fazlasıyla tarımsal üretim kesintisiz olarak gözlemleniyor, birçok akıllı tarım uygulaması için fırsat yaratılıyor.

Yapay zeka gerçek koruma!

Geliştirilen yapay zeka çözümümüz erken uyarı sistemi gibi çalışarak tarlanın az gelişmiş bölgelerine çiftçilerin müdahale etmelerine imkan veriyor. Üretim sırasında hava durumu ve ürün gelişimi ile ilgili uyarılar sayesinde çiftçilerimiz risklerini daha önceden görebilip, doğru tahmin edebiliyor; bu durumda ürün kayıplarının önüne geçebilmeyi sağlıyor.

Analizlerimizi gerektiğinde drone görüntülerini işleyerek de destekliyoruz,

Çiftçilerimiz tarlasında yaşadığı sorunları zirai uzmanlara danışarak, doğru tarım pratiklerini hayata geçiriyor. Böylelikle, üreticimiz doğru yatırımlarla, doğru tarım pratikleriyle ve zamanında önlem alarak verimini artırıp daha fazla kazanıyor. Mobil uygulama sayesinde tarlasına yaptığı yatırımlarını, giderlerini ve kazançlarını kaydederek; sezonlar boyu finansal durumunu takip edebiliyor, kar zarar dengesini sezonlar boyunca veriye dayalı olarak yönetebiliyor.

Agrovisio tarımsal ürünleri satın alıp işleyen gıda, yem, tekstil işletmelerine nasıl yadım eder?

Yüzleşmekte olduğumuz iklim değişikliği tarımsal üretimdeki dalgalanmaların %32’sinden sorumlu. Bu öngörülmezlik, tarım ürünü fiyatlarında kısa vadede bile %40’lara varan fiyat dalgalanmalarına neden oluyor. Bu da üretimleri için tonlarla satın alım yapan tarıma dayalı sanayi işletmelerine milyonlarca liralık riskler yüklüyor.

Mustafa Bey satın alım uzmanı. Görevi işletmesinin pamuğu, buğdayı, mısırı nerden, ne zaman alacağına karar vermek. Doğru karar için sahadan güvenilir, sürekli ve makro ölçekli bilgiye ihtiyacı var. Bunun için de ekibini tarlalara gönderiyor; ancak tüm çabalarına rağmen sadece kısıtlı bir alandan bilgi toplayabiliyor.

Agrovisio, Mustafa Bey’e yardım etmek için uydu görüntülerinden, tarım alanlarını tarla tarla gözlemliyor, patentli algoritmamızla ekili alan, rekolte, hasat zamanı, bitki sağlığı gibi arzı ve fiyatı etkileyen temel faktörleri takip ediyoruz. Mustafa Bey ise dijital platformuzdan sahaya gitmeden üretim verilerine erişiyor; satın alma kararlarını güvenle verebiliyor.

Örnek verecek olursak Mustafa Bey, bir bölgedeki tarımsal üretimin yıllar içinde nasıl değiştiğini görebiliyor.

Ayrıca, bölgesel olarak ne kadar ürün ekili olduğunu ve yetişen ürünlerin ne kadarının hasat edildiğini takip edebiliyor.

Bölgesel hakim ürün desenlerine ulaşarak ve satın alma planlamalarını yapabiliyor.

Bunları nasıl mı yapıyoruz? Detaylar için bizi takip etmeye devam edin .

Diğer yazılarımızda görüşmek üzere…

Sosyal medya hesaplarımızdan da bizi takip etmeyi ihmal etmeyin.

Categories: Genel

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *