Agrovisio Mobil Uygulama ile Tarlanızı Kolayca Yönetmenin Rahatlığını Yaşayın!

Published by ezgi ışık on

Keşke bir uygulama olsa da tarlaya gitmeye gerek kalmadan tarlamdaki mahsulü bir uygulama aracılığıyla izlesem, analiz etsem dediniz mi? İşte tam olarak bu ihtiyaçlarınıza cevap veren mobil uyumlu bir uygulama geliştirdik. Bu uygulama ile çiftçimiz ile kopmayan bir iletişim ve dayanışma ağı oluşturmayı hedefledik. Agrovisio Mobil uygulamamız şimdi Play Store ve App Store marketlerinde! Haydi, deneme sırası şimdi sende!

Agrovisio Mobil Uygulaması Nedir?

İklim değişikliği tarımsal üretimdeki dalgalanmaların %32’sinden sorumlu. Sürdürülebilir tarım için ise iklim değişikliğinden kaynaklı riskleri yönetmek şart.

Uydu görüntülerini, patentli yapay zeka çözümü ile işleyerek sunduğumuz bu dijital uygulamada, kullanıcılarımız tarlalarının güncel durumunu sürekli takip edebiliyor.

Platformun temelinde derin öğrenme, görüntü işleme, makine öğrenmesi ve AI teknolojileri var. Yapay zeka çözümümüz ile toprak karakteristiği, hava durumu ve uydu görüntülerini kullanarak büyük veri analizlerini yapıyor; paydaşlarımıza modern ve sürdürülebilir tarım yapma imkanı sağlıyoruz.

Üretim sırasında hava durumu ve ürün gelişimi ile ilgili uyarılar sayesinde çiftçilerimiz risklerini daha doğru tahmin edebiliyor; ürün kayıplarının önüne geçiyor. Ayrıca sel baskını, kuraklık, hastalık vb. sebepler dolayısıyla oluşan hasara bağlı kayıplarını uydu görüntüleri ile belgeleyerek sigortacı kurumlar ile oluşabilecek ihtilaflı durumları da kolayca aşabiliyor.

Türkiye, küresel ısınmanın potansiyel etkileri açısından risk grubu ülkeler arasında. Ülkedeki suyun yüzde 72’sini sadece tarım sektörü kullanıyor. Su stresini önümüzdeki dönemde çok yoğun bir şekilde yaşacağımız öngörülüyor. Bu yüzden yetişen üründe su stresini ölçümleyerek ihtiyaca yönelik su kullanımı yapmasına da destek oluyoruz.

Hadi Agrovisio mobil uygulamasını yakından inceleyelim..

Agrovisio mobil uygulamasına girdiğinizde sizi ilk olarak 3 sekme karşılıyor: Anasayfa, Bildirimler ve Profil. Gelin,birlikte inceleyelim.

Anasayfa

Tarla Ekle butonuna tıkladıktan ‘Sezon Seç’imi yapmanız gerekli. Daha sonra yaşadığınız il, ada ve parsel numarasını girmeniz bekleniyor. Tarlanıza istediğiniz ismi verebilirsiniz.Ayrıca tarlanızı ‘Haritadan Bul’ seçeneğine tıklayarak haritada tarlanızı görebilirsiniz. Tarlanızı ekledikten sonra sağ üst köşede güncel hava durumu bilgisini edinebilirsiniz.

Eklenen tarla için ‘Uydu Takip’ sekmesine giriş yaparak bitki sağlığı,su stresi hakkında oluşturulan analizi gün, ay bazında  grafik üzerinden takip edebilirsiniz.

Ayrıca tarlanız hakkındaki izlenimlerinizi ‘Not’lar kısmına ekleyebilir, aklınıza takılanları ‘Uzman Görüşü’ seçeneğinden   ‘Uzmana Sor’ butonuna tıklayarak sorunuzu oluşturup uzman ekibimiz tarafından oluşturulan çözümlere 7/24 ulaşabilirsiniz. Uydu görüntüleri yaklaşık 5 gün içinde güncelleniyor. Bu sayede 5 günlük aralıklarla tarla analizine ulaşabilirsiniz.

‘Tarla Profili’ sekmesinde tarlanızın konum bilgisine ,hangi ürünü hangi tarihte tarlaya ektiğiniz bilgisine, tarlanızın toprak ve sulama tipine ulaşabilirsiniz. Bitkinin toprağı örtme oranını da renkli ölçüm çubuğuyla kolaylıkla izleyebilirsiniz.

Gelir-Gider’ sekmesinde gelirlerinizi ve harcamalarınızı girerek, mali akışınızı çok kolay bir şekilde kontrol altında tutabilirsiniz. Mobil uygulama sayesinde çiftçinin tarlasına yaptığı yatırımlarını, giderlerini ve kazançlarını kaydederek; sezon boyu finansal durumunu takip edebiliyor, kar zarar dengesini sezon boyunca veriye dayalı olarak yönetebiliyor.

Profil

‘Profil’ sekmesinde Paketlerim seçeneğinden Agrovisio’nun sunduğu bütçenize uygun ödeme paketini seçebilirsiniz. Çiftçilere özel kampanya, teklif ve içerikleri doğrudan öğrenebiliyorsunuz. Kişiye özel çözümlerle, çiftçilere verdiğimiz değeri ve her daim onların arkasında olduğunuzu  bir kez daha hissettiriyoruz.

Soru ve görüşlerinizi [email protected] adresinden bize iletebilrisiniz.

Agrovisio’yla kalın.

Categories: Genel

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *