Tarımsal İşletme Yönetimi için kullanıcılarımıza nasıl yardımcı oluyoruz?

Published by ezgi ışık on

Tarımsal işletme yönetim platformu orta ve büyük ölçekli üreticilere, zirai danışmanlara, sözleşmeli tarımsal üretim yaptıran işletmelere işlerini uzaktan ve daha verimli şekilde yönetme olanağı sağlar. Agrovisio platformu aracılığıyla üretim hazırlıkları, üretim sırasında yapılan uygulamalar ve hasat bilgileri dijital ortamda kaydedilir, ürün gelişim durumları kesintisiz olarak takip edilir; üretime dair gelir-gider durumları yıllar boyunca izlenebilir. Platform kullanıcıları uzaktan operasyonal planlama, gözlem ve kontrol imkânına sahip olduğu için zamandan ve iş gücünden de tasarruf sağlarlar. Şimdi tarımsal işletme yönetim platformunu detaylı şekilde inceleyelim.

Tarımsal İşletme Yönetimi Platformu

Tarımsal işletme yönetimi platformu kullanıcılara tarlalarını uzaktan takip etme imkânı sağlıyor. Kullanıcı kendine ait tarlaları platformumuzda liste şeklinde görüp kontrollerini gerçekleştirebiliyor. Tarlasına ait ürün bilgisine, ekim, sulama, gübreleme, ilaçlama vb tüm uygulamaları planlayabiliyor, kaydedebiliyor ve sonuçlarını gözlemleyebiliyor. Tüm tarla bilgilerine platforumuzdaki kuruma özel listeden listesinden erişebiliyor.

Haritada göster butonuna basarak tarlasına ait görüntüye geçerek ürünüyle ilgili gelişim durumunu, su stresini, hava durumunu ve anomalileri takip edebiliyor.

Bitki gelişimiyle ilgili sorunları görüp önlemini alabiliyor. Ekilen üründe su stresi olan bölgeleri görüp bildirim göndererek kullanıcımızı uyararak önlem almasını sağlıyor.

Kullanıcı tarlasına özel olarak bildirimlerini kendi isteğine göre ayarlayabiliyor. Yağış, yağış birikimi, sıcaklık birikimi gibi bildirimleri istediği şekilde kendine özgü şekilde tanımlayabiliyor. Risklerine karşı önlem alması konusunda alarmlardan faydalanabiliyor.

Kullanıcı tarlasında bulunan sorun veya risklerle ilgili daha fazla bilgiye ulaşmak veya yaşadığı sorunları zirai danışmanıyla çözebilme imkânına da sahip. Kullanıcı tarlasına atanmış zirai danışmanlarıyla sorun özelinde mesajlaşarak iletişim kurabiliyor ve sorununu uzman desteğiyle giderebiliyor.

Kullanıcı tarlasında yapmayı planladığı veya yaptığı uygulamaları sistem üzerine kaydedebiliyor; planlamaları uygulamaya aktarmak için görev tanımlamaları açabiliyor. Kayıt tarihlerinden zaman çizelgesi üzerinde notlarını alabiliyor, işlemlerin hangi uzman/çalışan tarafından gerçekleşeceğini belirleyebiliyor ve iş akışını denetleyebiliyor. Kullanıcı uygulamalarını filtrelemeyerek veya zaman takivimine bağlı olarak görerek tarla geçmişini inceleyebiliyor ve yeni kararlarını tarla geçmiş uygulamalarına bakarak da verebiliyor.

Sistem tarafından kullanıcıların tarlalarına atanan zirai danışmanları, görev listelerini görebiliyor. Görevlerine ait zaman takvimlerine ve görev durumlarına erişebiliyor.

Kullanıcılar yapılan uygulamaların sonuçlarıyla birlikte mali durumlarını da platformumuzdan takip edebiliyor. Gelir ve giderine ait bilgilerin toplam dağılımlarına ve detaylarına grafik üzerinden ulaşabiliyor. İşletmesinde sezon sezon, tarla tarla ne kadar gelir üretmiş, hangi gider kalemine ne kadar harcama yapılmış görebiliyor. Tarlasındaki mali durumu net olarak görüp gereksiz harcamaların ve mali yönden kazanç getirmeyen uygulamaların önüne geçebiliyor. Net karı ve karlılık yüzdesini görebilip kendi kar/zarar durumuna göre hareket edebiliyor.

Tarımsal işletme yönetim platformumuzu kullanmak isterseniz bizimle iletişime geçmeniz yeterli.

Diğer yazılarımızda görüşmek üzere…

Sosyal medya hesaplarımızdan da bizi takip etmeyi ihmal etmeyin.

Categories: Genel

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *