Nedir Bu Uzaktan Algılama?

Published by ezgi ışık on

Çağımızda artık teknolojiyi her alanda etkin olarak kullanıyoruz. Sağlık, beslenme, barınma gibi temel ihtiyaçlarımızı teknoloji sayesinde kolay şekilde elde edebiliyor ve bu kısımlarda sorunları hızlı şekilde çözebiliyoruz. Tarım sektöründe de teknolojiyi aktif olarak kullanmalıyız. Bizde Agrovisio olarak bu ihtiyacı gideriyoruz. Uzaktan algılama ile tarlaları izliyoruz olası sorunları tespit ettiğimizde kullanıcılarımıza geri dönüşler sağlıyoruz. Peki, uzaktan algılama ile bunu nasıl yapıyoruz? Nedir bu uzaktan algılama yakından inceleyelim.

Peki, uzaktan algılamanın yararları nedir?

Biz   uzaktan algılama sayesinde bitkilerin gelişim durumlarını, su stresini, sulamanın homojen yapılıp yapılmadığını tespit edebiliyor, verim oranlarını tahmin edebiliyoruz. Anomali tespiti yapabiliyor, tarlayı geçmiş yıllarıyla kıyaslama yapıp durumu hakkında çıkarımlarda bulanabiliyoruz. Peki, bunu yaparken sadece uyduları mı kullanıyoruz? Cevabımız hayır. Drone görüntülerini de kullanıp daha detaylı analizleri çiftçilerimize sunabiliyoruz. Peki, uydu ve drone ile uzaktan algılama nasıl yapılıyor?

Tarım alanlarının uzaktan takibinde neden sıklıkla multispektral görüntüler kullanılır?

Uzaktan algılamada, uydu ve drone ile tarımsal alanları takip ederken literatürde en çok kullanılan görüntü analiz indeksleri nelerdir?

Peki, biz Agrovisio olarak neler yapıyoruz?

  • Uydu ve drone drone görüntüleriyle tarla tarla tarımsal üretimi takip ediyoruz.
  • Ekili alan tespiti, rekolte tahmini, hasat tespiti, gelişim takibi analizlerimiz ile sezon içinde makro ölçekte tarımsal arza dair veriler üretiyoruz.
  • Uydu ve drone takibi sayesinde sahadaki sorunlu noktaları tespit ederek müdahale imkanı sunuyor, ürün kayıplarının önüne geçiyoruz.
  • Akıllı tarım uygulamalarını sahaya aktararak tarımsal işletmelere risklerini yönetmlerinde ve karlılıklarını arttırmalarında yardımcı oluyoruz.

Bunların yanında da gelecek nesillere sürdürülebilir tarım yöntemiyle güzel yarınlar bırakmayı istiyoruz. Eğer sizde bu yolda bilgi almak ve platformumuzu tanımak isterseniz bize ulaşabilirsiniz.

Diğer yazılarımızda görüşmek üzere…

Sosyal medya hesaplarımızdan da bizi takip etmeyi ihmal etmeyin.


Categories: Genel

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *