Mahsul İzlemede Zamanlama Her Şeydir

Published by Kübra Yurttaş on

Uydudan ürün takibi, bir çiftçinin yaptığı işi takip etme ve risk yönetiminde yapabileceği en önemli yatırımlardan biri olabilir. Karşılığında çok değerli bilgilere erişir ve hasatta sürprizlerle karşılaşmazsınız. Sahadan uzakta bile olsanız sahanızdaki durumu inceleyebilir ve herkesten önce planlamanızı yapabilirsiniz.

Peki hangi uygulamayı ne zaman yapacağınıza nasıl karar veriyorsunuz? 🤔

Çiftçilerin tohum ektikten sonra ilaçlama ya da gübreleme yapmak için tarlalarına geri döndüğü ve genellikle hasat zamanı gelene kadar geri dönmediği zamanlar vardı. Artık o zamanlar mazide kaldı. Günümüzün en başarılı firmaları, çiftçileri, kurumları; kısaca en başarılı yetiştiricileri, ekinlerini uzaktan da olsa her daim izleyerek yatırımlarını korumaktadır. Yetiştiriciler ve onların güvenilir danışmanları, sorunları mahsulde ve çiftçinin kârlılığında hasara yol açmadan önce yakalayıp müdahale ederek, teknolojiyi tarıma uydurarak kullanmaktadır.

Mahsullerin sürekli artan değeri, artan girdi maliyetleri ve verilen onca emek göz önüne alındığında üretimde daha dikkatli olunmalı, her bir metrekaredeki topraktan maksimum verim elde edilmeye çalışılmalıdır. En başarılı yetiştiriciler girdilerini ve onun tarladaki etkilerini her daim takip etmektedir. Gerekli gördüğü durumlarda da doğru saha ziyaretiyle üretimin hassasiyetini korumaktadır. Artık üreticiler daha fazla bilginin daha fazla anlayışa ve daha akıllıca kararlara yol açtığından daha da emin ve bu durum uydu ile ürün takibini ve diğer akıllı tarım uygulamalarını daha yaygın hale, hatta olmazsa olmaz hale getiriyor.

Agrovisio ile uydu takip hizmetimizi geri bildirimleriniz ve önerilerinizle sürekli geliştiriyoruz. Ve isteğiniz üzerine 3-5 günlük aralıklarla takibin yanında, günlük takip seçeneği de Agrovisio kullanıcılarının hizmetinde!

Farklı uydu görüntüleri kullanarak her gün görüntü sunduğumuz platformda ‘Görüntü’ alanına tıklayarak görüntülemek istediğiniz uydu tipini seçebilir ya da hepsini ‘Takvim’ üzerinde görüntüleyebilirsiniz. Gerçekleştirdiğiniz drone uçuşlarınız varsa ya da planlıyorsanız onları da yine aynı platform üzerine, analizlerinin yapılmış haliyle yerleştiriyoruz. Böylelikle tüm görüntüleme kanallarını aynı platform üzerinden takip edebiliyorsunuz.

Günlük uydu görüntülerimizle tarlalarınızı daha yüksek çözünürlükle ve her gün uydudan takip edebiliyorsunuz. Ürününüze uyguladığınız girdilerin etkilerini gün gün takip edebiliyorsunuz ve bunu minimum maliyet ile üretim sezonu boyunca yapmak farklarımızdan sadece biri.

İstediğiniz her bölge için güncel ve yüksek çözünürlüklü uydu görüntülerini elde edebilirsiniz. Bu verilere farklı cihazlardan, birden çok kullanıcı aynı anda erişebilir. Tarlanıza özel analizlerimiz sayesinde siz uygulamaya girmeseniz bile cep telefonunuza bildirimler atıyoruz. Böylece işleriniz yoğunken ya da takip etmeyi unuttuğunuz dönemlerde bile sizin yerinize tarlanızı takip ediyor, sorun gördüğümüzde size bildiriyoruz.

Sağladığınız girdilerin takibine örnek verecek olursak; her bölgeye eşit attığınız azotlu gübrenin her yerde aynı şekilde alınmadığını göreceksiniz. Bu da sizi azotun bitki bünyesine alınmama nedenlerini araştırmaya teşvik edecektir. Sonrasında belki bu alana diğer bölgelerden daha fazla gübre uygularsınız, belki toprak kaynaklı olduğunu fark edip tesviye ya da toprak ıslah çalışmaları yaparsınız, belki azotu bitkiye verme şeklinizi değiştirirsiniz. Kafanızda oluşan sorular olursa da ziraat mühendislerimiz her daim hizmetinizde. ‘Uzmana Sor’ kısmından fotoğraf, belge paylaşımı yapabilir, sizi aramamız için mesaj bırakabilirsiniz.

Bir başka örnekle yaptığınız ilaçlamanın tarlanın her bölgesine ulaşıp ulaşmadığını ve tarlaya etkisini görebilirsiniz. Böylelikle ilaçlamada tercih ettiğiniz yöntemlerin yarayışlılığını tespit edebilirsiniz. Etkisi olumlu ise belki daha az ilaçla aynı etki alınabilir mi ya da nasıl uygulanabilir konusunda kafa yorulabilir, etkisi olumsuzsa aynı hataya düşmekten kaçınıp yeni yöntemler araştırılabilir.

Tabii takibini yapmayıp iş oldu mu oldu diyerek geri planda kalmak da sizin tercihiniz.

Bu süreçlerde size yardıma hep açığız.

 Fikirler bizden, uygulaması sizden. 😉

Planlamalarınızı yapmak için en önemli unsur ölçümdür. Tarladaki değerlerinizi ölçerek geçmiş dönem verileriniz ışığında bu yılki ve uzun vadeli stratejik kararlarınızı belirleyebilirsiniz.

Agrovisio hem mobil hem de webden takip seçeneğiyle her daim yetiştiricilerimize destek oluyor. Sizler de hemen playstore veya appstore üzerinden ‘Agrovisio’ olarak aratıp uygulamamızı indirebilirsiniz. Tarlanızı eklemenizle beraber beklemeden uydu görüntülerini alabilir ve takibe başlayabilirsiniz.

Sosyal medya ve iletişim araçlarımız üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.

Ürününüz bol, kazancınız bereketli olsun.

Categories: Genel

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *