Çiftliğinizin Mali Yönetimini Agrovisio İle İyileştirin

Published by Kübra Yurttaş on

Agrovisio dijital bir tarım platformudur. Farklı uydu ve drone görüntülerini kullanarak çiftçilere ve tarım işletmelerine veriye dayalı karar almalarına yardımcı olur. Türk çiftçisine yüksek teknolojili tarımsal üretim araçlarını uygun maliyetlerle sağlayarak sürdürülebilir tarımı destekler.

Bu yazımızda Agrovisio platformunun sunduğu hizmetlerden biri olan Tarımsal İşletme Yönetimi’ nden bahsedeceğiz.

Tarımsal faaliyetlerin çeşitli ve karmaşık maliyet ve yatırım kalemleri nedeniyle, bir çiftliğin ürününün nihai maliyetinin hesaplanması gerçek bir zorluktur. Ayrıca, tüm yük genellikle aynı zamanda girişimci olan çiftçinin omuzlarına düşer.

İşletme Yönetimi, her tarlanız için ana maliyet kalemlerini görüntülemenize, işletmeye ait hangi tarlaların en fazla karı sağladığını anlamanıza, her bir tarla için gelirleri ve giderleri daha ayrıntılı bir görünümüne sahip olacak şekilde görüntülemenize olanak tanır. Çiftliğinizde işleri kolaylaştırır.

Agrovisio olarak verimlilik ve sürdürülebilirliğin ekonomik ve finansal düzeyde de önemli olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle Tarımsal İşletme Yönetimi modülünü geliştirdik. Çiftliğinizin finansal yönetimini kolaylaştırmanıza yardımcı olmak için size bu hizmeti sunuyoruz. Tarımsal işletmenizdeki tüm operasyonları, saha çalışmalarını dijital ortamdan takip edebilir saha ekibinizi kolaylıkla yönetebilirsiniz. Yaşanan sorunları, tarlanızda gördüğünüz anormallikleri bünyemizdeki zirai uzmanlara danışarak çözebilir, bilgi paylaşımlarında bulunarak ilerleyen aşamalarda oluşabilecek sorunlar hakkında görüşmeler yapabilirsiniz. Yapılan yatırımların tarla bazında geri dönüşünü, kar-zarar dengesini tarla tarla, yıl yıl takip edebilirsiniz.

İşletme Yönetimini başlatmak basittir, tarlalarınızı ekliyorsunuz ve gelir gider kalemlerinizi eklemeye başlıyorsunuz.

Maliyetlerinizi (saatlik işçilik maliyeti, ürün satın alma, sulama, gübreleme ve diğer giderler) mümkün olduğunca ayrıntılı olarak girmeniz, hasattan sonra ürünlerinizin satışından aldığınız gelirlerinizden, aldığınız desteklemelere kadar ettiğiniz gelirleri kaydetmeniz gerekir. Oluşan maliyetlerin gerçeğe en yakın tahminini yapabilmek için bu verilerin mümkün olduğunca ayrıntılı olarak girilmesi önemlidir.

Şimdi İşletme Yönetimi panelimizdeki ana kalemlerden bahsedelim.

  1. Gelir Gider Durumu

İşletme Yönetiminin bu işlevi her tarlaya ait yaptığımız masrafları ve tarladan ettiğimiz kazancı yıllar boyunca takip etmemize olanak sağlayan grafikler ve listeler sunar. Bu şekilde çiftliğinizin finansal durumunu grafikler şeklinde görüntüleyebilirsiniz. Hangi mahsul ve hangi tarlanın size daha çok kazandırdığını görebilirsiniz.

2. Görev Atama

Görev atama modülü ile bünyenizdeki ekip arkadaşlarınıza ya da işçilerinize uzaktan görev atayabilir, görevlerin takibini de yine sistem üzerinden yapabilirsiniz. Görev ekle butonuna basarak planlanan günde istediğiniz personeli seçerek yapacağı görevi açıklayabilirsiniz. Ayrıca bu bilgilerle bir sonraki yıl, önceki yıla nazaran çiftlik işlerinde zamansal kaymalar olup olmadığını takip edebilirsiniz.

Görev dağılımlarını planlayabilirsiniz ve işlerin yoğunlaştığı dönemde öncelikleri olanları belirleyebilirsiniz.

3. Tarla Kartları/ Notları

Tarla ziyaretiniz öncesinde uydu görüntüleri üzerinden sorun gördüğünüz alanları işaretleyebilir, üzerine notlar alabilirsiniz. Tarla ziyaretiniz esnasında tarlada lokasyon bazlı fotoğraflar çekebilir, notlar alabilirsiniz. Böylece hem bu bilgiler platform üzerinde depolanır hem de birden fazla kullanıcı bilgilere aynı anda erişebilir.

Üretim sezonu boyunca yaptığınız işleri kaydedebilir bunları zaman çizelgesi üzerine takip edebilirsiniz. Yapılan işlerle alakalı farklı uzantılarda dosyalar da yükleyebilirsiniz.

Sonuç olarak Tarımsal İşletme Yönetimi altında, çiftliğinizin maliyet yapısı hakkında önemli bilgiler bulacaksınız. Maliyetler, üretimin hangi aşamalarının en fazla etkiye sahip olduğunu değerlendirmek için kısımlara bölünür. Kullanılan tarım makinaları, personel, operasyonlar, yakıt gibi… Bilgileri depolamak çok önemli. Agrovisio sayesinde her bir makinenin çalışılan dekar veya saat başına ne kadar maliyeti, saatlik personel maliyeti ve sahada yapılan çeşitli işlemlerin maliyetini tek bir platformdan takip edebilirsiniz.

Siz de hemen playstore veya appstore üzerinden ‘Agrovisio’ olarak aratıp uygulamamızı indirin ve çiftliğinizin mali yönetimini hemen iyileştirmeye başlayın.

Categories: Genel

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *